Nieuws

Cerny klaar voor nieuwe seizoen: 'Veel tijd om te rusten was er niet'

Cerny klaar voor nieuwe seizoen: 'Veel tijd om te rusten was er niet'

22 June - 23:59 Laatste update: 23:59
0

Vaclav Cerny is klaar voor het nieuwe voetbalseizoen. De vleugelaanvaller van FC Twente beleefde een zwaar seizoen, maar stond afgelopen maandag gewoon weer op het trainingsveld.

Aansluitend aan het zware seizoen, werd Cerny opgeroepen voor de nationale ploeg van Tsjechië. Tijd om zich te vervelen heeft de voormalig Ajacied dus niet. "Ik ga meteen weer aan het werk", zegt Cerny tegen iSport. "Al na het einde van het afgelopen seizoen concentreerde ik me op het nieuwe seizoen. Veel tijd om te rusten was er niet."

De Tsjechische vleugelaanvaller wilde de Nations League-wedstrijden voor zijn vaderland absoluut niet laten schieten. "Ik wilde juist heel graag. Ik was er enthousiast over, maar ik zal niet liegen dat het niet moeilijk was. We hadden nogal wat vluchten, elke dag trainen... Ik ben twee keer ingevallen, maar toch vraagt het wat van je lichaam. Klagen doe ik niet. Dit waren wedstrijden waarin ik me kon meten met spelers van het hoogste niveau."

Michal Sadílek keert op korte termijn ook weer terug op het trainingsveld. "Hij traint donderdag weer, terwijl hij een heel ander seizoen heeft gedraaid dan ik. Eentje met veel meer wedstrijden dan ik, want ik kwam terug van een blessure. En toch heeft hij maar drie dagen meer vrij dan ik", aldus Cerny.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie