Transfernieuws

'Transfervrije Pogba vertrekt naar Juventus: deal wordt donderdag beklonken'

'Transfervrije Pogba vertrekt naar Juventus: deal wordt donderdag beklonken'

22-06-2022 23:30 Laatste update: 23:32

Paul Pogba gaat definitief de overstap maken naar Juventus, dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Franse middenvelder loopt uit zijn contract bij Manchester United, waardoor De Oude Dame geen transfersom hoeft te betalen.

De zaakwaarnemer van Pogba reist donderdag af naar Turijn om de transfer af te ronden. Romano meldt dat er onderhandeld moet worden over kleine details, daarna zal het contract ondertekend worden. De 29-jarige middenvelder wordt in juli in Italië verwacht voor een medische keuring. Naar verluidt moet Juventus diep in de buidel tasten om de international tot een terugkeer te verleiden: het nettosalaris bedraagt acht miljoen euro exclusief bonussen.

Pogba werd in verband gebracht met verschillende Europese grootmachten, waaronder Manchester City. Toch genoot een hernieuwde periode bij De Oude Dame zijn voorkeur. Ironisch genoeg is het de tweede keer dat Juventus de spelmaker transfervrij overneemt van Manchester United. In 2016 werd hij nog voor ruim honderd miljoen euro verkocht aan The Mancunians. Zes jaar later keert hij dus gratis terug.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!