Nieuws

Schreuder over torenhoge ambities: 'Geen speler mag groter zijn dan Ajax'

Schreuder over torenhoge ambities: 'Geen speler mag groter zijn dan Ajax'

22 June - 22:24
0

Alfred Schreuder heeft torenhoge ambities met Ajax. De nieuwe hoofdtrainer van de Amsterdammers wil de Champions League winnen. Om dit te kunnen bewerkstelligen eist de 49-jarige Barnevelder honderd procent inzet.

Schreuder was in de succesvolle Champions League-campagne van Ajax in 2018/2019 assistent van Erik ten Hag. De Amsterdammers reikten tot de halve finale, maar de nieuwe hoofdtrainer hoopt deze prestatie te overtreffen. "Zonder arrogant te zijn, maar je moet altijd de ambitie hebben om het hoogste na te streven", zegt Schreuder tegenover Ajax TV. "Ik heb zelf de ambitie om ooit een keer de Champions League te winnen. Ajax heeft dat in het verleden ook gedaan en we waren drie jaar geleden ook heel dichtbij."

De 49-jarige Barnevelder is na drie jaar afwezigheid terug in Amsterdam en kijkt enorm uit naar het trainerschap. "Ik heb er ongelofelijk veel zin in, vertrouw op hetgeen ik kan en op de mensen hier. Het is belangrijk dat ik dat uitstraal." Schreuder heeft direct een belangrijke boodschap voor de selectie. "Als we succesvol willen zijn mag er geen speler groter zijn dan Ajax. Spelers moeten commitment hebben aan het team. We moeten het samen doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie