Nieuws

Dick Schreuder over broer: 'Hij gaat succesvol zijn bij Ajax, dat weet ik zeker'

Dick Schreuder over broer: 'Hij gaat succesvol zijn bij Ajax, dat weet ik zeker'

22 June - 18:44 Laatste update: 18:45
0

Dick Schreuder heeft vertrouwen dat zijn broer Alfred Schreuder gaat slagen als hoofdtrainer bij Ajax. Volgens de oefenmeester van PEC Zwolle heeft de nieuwe trainer van de Amsterdammers de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan, waar hij nu de vruchten van gaat plukken.

Dick Schreuder zag op jonge leeftijd al een succestrainer in zijn broer. "Op zijn 24e ongeveer, bij RKC, toen zag ik dat wel. Hij was vroeger als speler al veel bezig met het neerzetten van het team. Tactisch was hij toen al heel sterk", vertelt de vijftigjarige Barnevelder tegenover de clubkanalen van Ajax.

De hoofdtrainer van PEC Zwolle weet dat Alfred al veel ervaring heeft opgedaan. "Hij heeft onder goede trainers gewerkt, daar heeft hij heel veel van geleerd. Zijn keuze om naar het buitenland te gaan, vond ik heel goed. Hij heeft kennis gemaakt met mensen die anders denken over voetbal dan hoe er in Nederland over voetbal wordt gedacht. Duitsland, Spanje en België zijn drie totaal verschillende voetballanden. Die kennis heeft hem enorm gevormd als trainer."

Volgens zijn broer blinkt de nieuwe hoofdtrainer van Ajax uit op één specifiek gebied. "Het tactische aspect, waarbij hij door middel van video-analyses verbeteringen doorvoert op het veld. Het vertalen van beeldmateriaal naar het veld en dat vervolgens weer met een nieuwe video terughalen naar een specifieke speler. Hij gaat succesvol zijn in Amsterdam, dat weet ik zeker", besluit Dick Schreuder.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie