Nieuws

'Yilmaz gaat natuurlijk niet voor een gemiddeld Eredivisiesalaris voetballen'

'Yilmaz gaat natuurlijk niet voor een gemiddeld Eredivisiesalaris voetballen'

22 June - 18:28
0

Burak Yilmaz gaat een aardig salaris opstrijken bij Fortuna Sittard. De Turkse spits zal de komende vijf seizoenen actief zijn in Limburg, waardoor de nummer vijftien van het afgelopen Eredivisie-seizoen flink hebben moeten puzzelen.

"Burak Yilmaz gaat natuurlijk niet voor een gemiddeld Eredivisiesalaris voetballen", zegt Fortuna-directeur Sjoerd Ars tegenover De Telegraaf. "Dit is wel een forse investering voor ons, maar het past binnen het budget waar we mee gaan werken. Daarbij denken we dat we extra sponsoren en extra omzet door hogere toeschouwersaantallen gaan halen door een speler als Burak Yilmaz aan onze selectie toe te voegen."

De meeste spelers van Fortuna verdienen een gemiddeld Eredivisiesalaris. Ars verwacht niet dat het grote verschil in inkomsten voor wrijving zal zorgen in de kleedkamer van de Fortunezen. "Daar zie ik geen enkel probleem in. Door de hele voetballerij zie je dat spelers in dezelfde kleedkamer heel andere salarissen hebben. Sommige spelers zijn het waard om boven het salarishuis uit te steken."

"Dat heb je in de absolute top ook met bijvoorbeeld Mbappé, die bij PSG veel meer verdient dan wie ook", vervolgt Ars. "Ik denk, dat je je daar als voetballer niet mee bezig moet houden en dat je je op je eigen prestaties moet concentreren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie