Transfernieuws

Ajax heeft nieuwe assistent binnen: 'Een club die ik in mijn jeugd al bewonderde'

Ajax heeft nieuwe assistent binnen: 'Een club die ik in mijn jeugd al bewonderde'

22-06-2022 17:27

Matthias Kaltenbach vertrekt officieel naar Ajax, dat meldt TSG Hoffenheim. De huidige assistent trainer van de Bundesliga-club gaat Alfred Schreuder in Amsterdam assisteren. 

Eerder klonk zijn naam al in de wandelgangen, maar nu is de transfer dus officieel bevestigd. De Telegraaf liet onlangs weten dat Kaltenbach voor twee seizoenen gaat tekenen bij Ajax, met nog een optie voor een derde seizoen. De Amsterdammers maken een minimale transfersom over voor de Duitse assistent. Woensdagmiddag nam Kaltenbach afscheid van Hoffenheim.

"Ik verlaat Hoffenheim en de fans na elf jaar met pijn in het hart", zegt hij op de clubsite. "Ajax is niet alleen een bijzondere, professionele uitdaging voor mij. Het is ook de club die ik in mijn jeugd al bewonderde. Ik ben Hoffenheim enorm dankbaar, dat ik de kans heb gekregen om naast Alfred bij Ajax - een van de grootste clubs van Europa - te werken", besluit Kaltenbach.

In Amsterdam wordt Kaltenbach herenigd met Schreuder, het tweetal werkte al eerder samen bij Hoffenheim. De Duitse assistent zal Winston Bogarde op gaan volgen bij de hoofdmacht van Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!