Wedstrijdverslag

WK-organisator en Oranje-opponent Qatar verliest duel van Noord-Ierse kampioen

WK-organisator en Oranje-opponent Qatar verliest duel van Noord-Ierse kampioen

22-06-2022 16:33 Laatste update: 16:37

Opvallend nieuws uit Ierland. Het nationale elftal van Qatar heeft daar dinsdag een verrassende nederlaag geleden in het oefenduel met FC Linfield. De kampioen van Noord-Ierland won de wedstrijd met 1-0. 

Qatar is de organisator van het aankomende WK in november en zit met Oranje in de groepsfase. The Sun schrijft dat Qatar zeven van de elf basisspelers in het veld had staan die in maart nog gelijkspeelden tegen Slovenië. Chris McKee zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd, waardoor de Qataresen afdropen. 

Oranje zit met Qatar, Senegal en Ecuador in de groep voor het mondiale landentoernooi. Het toernooi duurt slechts 28 dagen en is daarmee het kortste WK sinds 1978. Normaliter speelt de organisator de eerste wedstrijd van het toernooi, maar wegens tijdzones heeft Qatar besloten om Senegal en Nederland het eerste duel te laten spelen. Die wedstrijd begint om 11.00 uur Nederlandse tijd op 21 november. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!