Transfernieuws

'Durf nu wel bijna met zekerheid te zeggen dat Bergwijn naar Ajax komt'

'Durf nu wel bijna met zekerheid te zeggen dat Bergwijn naar Ajax komt'

22-06-2022 16:19 Laatste update: 19:33

Steven Bergwijn zit héél dicht tegen een transfer naar Ajax aan. Althans, dat beweert clubwatcher Mike Verweij. De Amsterdammers moeten wel de portemonnee trekken en gaan het eigen transferrecord verbreken voor de oud-PSV'er. 

Dat stelt Verweij in de studio van De Telegraaf. Volgens de clubwatcher is de komst van Alfred Schreuder ook een reden dat de overstap doorgaat. "Dat hij komt, durf ik nu wel bijna met zekerheid te zeggen. Schreuder wil hem echt heel graag hebben en Ajax gaat zijn eigen transferrecord verbreken: ze zullen fors over het bedrag van 22,5 miljoen heengaan om Bergwijn binnen te halen."

Dat record staat momenteel op naam van Sébastien Haller, die hard onderweg is naar Borussia Dortmund. Anderhalf jaar geleden betaalde Ajax het recordbedrag aan West Ham United, maar de Ivoriaanse spits staat op het punt voor 35 miljoen euro te worden overgenomen door de Duitse topclub. 

Bergwijn wordt al lange tijd in verband gebracht met een overstap naar Ajax en de Amsterdammers meldden zich in de winter al voor de aanvaller. De eigenaar van de Spurs staat echter bekend als een taaie onderhandelaar. "Daniel Levy, de eigenaar van Spurs, is een hele moeilijke onderhandelaar. Ook lijkt het boekhoudkundig interessant voor Ajax om de deal over 1 juli heen te tillen. Dan begint namelijk een nieuw boekjaar, dus dan kan je betere cijfers schrijven. Ik denk dat de fans nog wel even geduld moeten hebben voordat Bergwijn komt", besluit Verweij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!