Transfernieuws

Go Ahead slaat toe: verdediger komt over van Ajax en tekent voor vier seizoenen

Go Ahead slaat toe: verdediger komt over van Ajax en tekent voor vier seizoenen

22-06-2022 14:37 Laatste update: 14:38

Enric Llansana verruilt Ajax voor Go Ahead Eagles. De 21-jarige verdediger annex middenvelder speelde het afgelopen seizoen met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie en zat diverse malen in de selectie bij het eerste.

De Spaanse verdediger heeft al 61 officiële duels achter zijn naam staan bij de beloftenploeg. Llansana zat ook vaak bij de wedstrijdelectie van Ajax 1, maar speelde nog geen wedstrijd in de Eredivisie. Komend seizoen moet dat gebeuren bij Go Ahead. De Eagles hebben zijn laatste contractjaar afgekocht en de verdediger voor vier seizoenen vastgelegd.

"Ik ben heel temperamentvol. Aan verliezen heb ik een ontzettende hekel, dan slaap ik heel slecht. Als voetballer ga ik dan ook altijd de strijd aan, ik geef nooit op", vertelt Llansana aan de clubkanalen. "De laatste jaren heb ik bij Jong Ajax veel centraal achterin gespeeld, maar bij Go Ahead Eagles is het middenveld mijn beoogde positie. Ja, daar heb ik in de jeugdopleiding van Ajax – vóórdat ik doorstroomde naar Jong Ajax – ook altijd gespeeld. Ik voel me ook meer middenvelder dan verdediger."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!