Nieuws

'Schreuder is een mensenmens en kan heel goed omgaan met verschillende culturen'

'Schreuder is een mensenmens en kan heel goed omgaan met verschillende culturen'

22-06-2022 14:15 Laatste update: 14:14

Theo Janssen is lovend over Alfred Schreuder. De oud-voetballer was actief bij FC Twente toen de nieuwe Ajax-trainer assistent was in Enschede. In gesprek met de Ajax-kanalen gaat Janssen dieper in op de mens en trainer Schreuder.

Janssen en Schreuder onderhouden nog altijd een goede band. "In die tijd sprak ik altijd voor de training bij een benzinepomp af met Peter Wisgerhof en Alfred. Dan dronken we een kopje koffie en bespraken we voetbalzaken, elke dag." Janssen is onder de indruk van de trainerskwaliteiten die Schreuder bezit. "Hij is een mensenmens en kan heel goed omgaan met verschillende culturen. Het menselijk contact is echt heel sterk bij hem. Alfred maakte altijd een praatje en dan ging het ook over andere zaken dan voetbal."

Schreuder gaat in Amsterdam Erik ten Hag opvolgen en volgens Janssen gaat hij dat succesvol doen. "Dat is simpel; hij wil voetballen met aanvallend en attractief spel. Het voetbal staat bij hem op één, net als bij Ajax."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!