Nieuws

Götze verklaart zijn keuze na vertrek: 'We kennen elkaar al een paar jaar'

Götze verklaart zijn keuze na vertrek: 'We kennen elkaar al een paar jaar'

22-06-2022 12:55 Laatste update: 12:56

Mario Götze werd deze week officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Eintracht Frankfurt. De wereldkampioen van 2014 tekende dinsdag zijn contract en gaf vier redenen waarom hij voor de winnaar van de Europa League heeft gekozen. 

De dertigjarige spelmaker had namelijk meerdere aanbiedingen. Uiteindelijk viel de keuze op Eintracht Frankfurt. Bij de club treft Götze oude bekenden Sebastian Rode en Kevin Trapp. De middenvelder en doelman, waar Götze in club- en nationaal verband al mee speelde, waren een reden voor de terugkeer naar Duitsland. "We kennen elkaar al een paar jaar en sms'en heen en weer."

Uiteindelijk won Eintracht Frankfurt de Europa League. "Dat was gigantisch voor die twee. Daardoor begon de club me nog meer bezig te houden", geeft Götze toe, die graag weer in de Champions League wil spelen. Daarnaast had Götze nog twee redenen om voor Frankfurt te kiezen. "Met name terugkeren naar de Bundesliga zat in mijn hoofd. En ook mijn familie is een grote factor. Mijn zoontje is net twee geworden. En ik kan natuurlijk weer in de Champions League spelen", besluit de oud-PSV'er. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!