Breaking news

Transfersoap eindelijk voorbij: Bayern presenteert sensationele aankoop Mané

Transfersoap eindelijk voorbij: Bayern presenteert sensationele aankoop Mané

22-06-2022 13:18
2

De kogel is eindelijk door de kerk: Sadio Mané mag zich officieel een Bayern München-speler noemen. De Senegalese aanvaller tekent woensdag een driejarig contract bij Der Rekordmeister

Dat meldt de Duitse club via de officiële kanalen. De overstap van Mané heeft de gemoederen ruim een maand beziggehouden. De deritgjarige voetballer zei aanvankelijk 'alle vragen te beantwoorden' na de Champions League-finale op 28 mei, maar dat bleef uit. De Liverpool-ster arriveerde dinsdagavond in München om de medische keuring te ondergaan en heeft die inmiddels succesvol afgerond. 

Bayern deed meerdere keren een bod op de spits, maar Liverpool wees deze aanvankelijk af. Uiteindelijk gingen de twee clubs akkoord voor een bedrag dat kan oplopen tot 32 miljoen euro. Mané lag tot 2023 vast bij The Reds, maar vervolgt nu zijn avontuur in Duitsland. De Senegalees kwam in 2016 over van Southampton FC. Destijds betaalde Liverpool ongeveer veertig miljoen euro voor de goaltjesdief. 

Uiteindelijk bleek de aankoop van Mané een groot succes voor Liverpool. Mané vormde jarenlang een intimiderend aanvalstrio met Roberto Firmino en Mohamed Salah. De Senegalees was het afgelopen seizoen goed voor 23 doelpunten en vijf assists in 51 wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!