Nieuws

'Valverde kan zich opmaken voor eerste trainersklus sinds Barcelona-exit'

'Valverde kan zich opmaken voor eerste trainersklus sinds Barcelona-exit'

22-06-2022 12:00

Ernesto Valverde keert mogelijk terug op de Spaanse velden als hoofdtrainer van Athletic Bilbao. De 58-jarige Spanjaard is de nummer één keuze voor twee presidentskandidaten van de club.

Dat schrijft MARCA. Jon Uriarte en Ricardo Barkala zijn beide kandidaten voor de presidentsverkiezingen van de club en beide heren willen Valverde aanstellen bij een eventuele overwinning. Valverde was voor het laatst in 2020 actief als trainer, toen hij ontslagen werd bij FC Barcelona na teleurstellende resultaten. Athletic Bilbao werd het afgelopen seizoen achtste in de Primera División.

"Het is geweldig nieuws om te kunnen aankondigen dat we het vertrouwen hebben van Erenesto, de meest succesvolle coach van Athetic Club in de afgelopen 25 jaar", laat Barkala weten in een videoboodschap. Aanvankelijk wilde de presidentskandidaat Mauricio Pochettino vastleggen, maar dat lukte uiteindelijk niet. Daarna werd de huidige trainer van Bilbao, Marcelino, benaderd. De trainer hield zich echter vast aan zijn standpunt om te stoppen, iets wat hij in mei al aangaf. 

Volgens Uriarte is Ernesto de ideale trainer voor Bilbao. "We hebben een transformatief project op sportgebied ontworpen en om veranderingen in de structuur door te voeren, is het noodzakelijk om stabiliteit in het eerste team te hebben. En de coach die de meeste stabiliteit in deze club is zonder twijfel Ernesto."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!