Transfernieuws

Bestemming Van der Venne bekend: middenvelder verruilt RKC voor Australië

Bestemming Van der Venne bekend: middenvelder verruilt RKC voor Australië

22-06-2022 10:54 Laatste update: 11:00

RKC Waalwijk neemt woensdag afscheid van Richard van der Venne. De middenvelder gaat een Australisch avontuur beleven bij Melbourne City FC, de landskampioen, en tekent een tweejarig contract.

Van der Venne sprak eerder van een 'niet te weigeren avontuur' toen bekend werd dat de Nederlander zijn contract niet zou verlengen bij RKC. De middenvelder speelde tweeënhalf jaar in Waalwijk en was goed voor negen goals en zeven assists in 61 wedstrijden. 

De middenvelder sluit in juli aan in Melbourne voor de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Melbourne City typeert hem als "iemand die snel is, aanvallende flair heeft en bereid is hard te werken". Sportief directeur Michael Petrillo kijkt uit naar de samenwerking. "Het was heel belangrijk om iemand te vinden met het juiste karakter. Na met Richard te hebben gesproken, was het duidelijk dat hij degene was die we wilden hebben."

Voor Van der Venne wordt het zijn eerste buitenlandse avontuur. De dertigjarige Nederlander zegt 'niet te kunnen wachten'. "Ik heb van veel mensen gehoord dat Melbourne geweldig is", besluit de voetballer. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s