Nieuws

Zeven eredivisieclubs komen fans tegemoet met seizoenkaartprijs, stijging bij NEC

Zeven eredivisieclubs komen fans tegemoet met seizoenkaartprijs, stijging bij NEC

22-06-2022 10:40

Met de torenhoge inflatie blijven de seizoenkaartprijzen van de eredivisieclubs een gevoelige kwestie. Zeven clubs komen hun achterban tegemoet en verhogen de prijs niet, maar niet elke club kan deze belofte maken.  

Dat schrijft De Gelderlander. Bij zeven clubs blijft de prijs onveranderd. Het gaat om PSV, Cambuur Leeuwarden, Fortuna Sittard, SC Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Vitesse. Clubs als PSV en Vitesse maakten dit al eerder bekend en gaven als reden dat "het leven al duur genoeg is". Daarnaast wilden de clubs de achterban tegemoet komen na het afgelopen seizoen, waarin veel wedstrijden vanwege COVID geen publiek mochten hebben. 

Bij de meeste clubs is er een kleine stijging van de seizoenkaartprijs doorgevoerd. Clubs als Ajax, AZ, FC Emmen en FC Groningen voeren een stijging van tussen de nul en vijf procent door. Excelsior voert de prijzen op met maar liefst 10.5%, maar de grootste stijging is te vinden bij NEC. De seizoenkaartprijs in Nijmegen valt gemiddeld ongeveer twintig procent duurder uit. "Wij moeten een inhaalslag maken om in de eredivisie te blijven", stelt de club. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!