Transfernieuws

'Ajax en Dortmund mondeling akkoord over Haller, medische keuring op donderdag'

'Ajax en Dortmund mondeling akkoord over Haller, medische keuring op donderdag'

22-06-2022 10:28
1

Ajax en Borussia Dortmund zijn het eens geworden over de transfersom van Sébastien Haller. Diverse bronnen melden dat de Ivoriaanse spits voor maximaal 35 miljoen euro naar de nummer twee van Duitsland vertrekt. 

Onder meer De Telegraaf en het Algemeen Dagblad schrijven dat enkel de medische keuring nog in de weg staat van de transfer. De deal hing sinds zondag in de lucht en de verwachting is dat de spits donderdag op het vliegtuig stapt om de keuring te ondergaan. 

Haller werd anderhalf jaar geleden opgehaald bij West Ham United. Destijds betaalde Ajax het recordbedrag van 22,5 miljoen euro, maar dat wordt dus dubbel en dwars terugverdiend. In Dortmund ligt een vierjarig contract klaar voor de 27-jarige spits. 

De Ivoriaan maakte vooral furore in de Champions League door elf keer het net te vinden, ondanks het feit dat Ajax 'al' in de achtste finales werd uitgeschakeld door Benfica. Haller werd ook de topscorer van de Eredivisie. De komst van de Ivoriaan werd in het begin bekritiseerd in Amsterdam, maar met 47 doelpunten op de teller had Haller een groot aandeel in de successen van Ajax in de afgelopen twee seizoenen.

Het bedrag dat Ajax overhoudt aan de transfer wordt waarschijnlijk gebruikt om spelers aan te trekken. Onder meer Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) en Brian Brobbey (RB Leipzig) moeten naar Amsterdam komen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!