Transfernieuws

'Fles Lambrusco is alvast koud gezet bij AZ, grootste transfer sinds El Hamdaoui'

'Fles Lambrusco is alvast koud gezet bij AZ, grootste transfer sinds El Hamdaoui'

22-06-2022 07:39

Bij AZ worden de transfergewoontes overboord gegooid om Jens Odgaard over te nemen van Sassuolo. De aanvaller moet rond de vier miljoen euro gaan kosten, werd dinsdag bekend.

AZ betaalde sinds het vertrek van Dirk Scheringa nooit meer dan drie miljoen euro voor een speler. Vorig seizoen probeerden de Alkmaarders daar al vanaf te stappen door Joey Veerman aan te trekken, maar de middenvelder vertrok uiteindelijk naar PSV. Odgaard heeft nog een contract voor één jaar bij de Italiaanse middenmoter, maar zal met vier miljoen euro de duurste aankoop worden sinds Mounir El Hamdaoui. De Marokkaanse aanvaller kwam in 2007 over van Willem II voor zeven miljoen euro.

Trainer Pascal Jansen deed niet geheimzinnig over de aanstaande transfer van de vorig seizoen aan RKC Waalwijk verhuurde aanvaller. Toch is de overgang volgens de coach nog niet in kannen en kruiken. De Telegraaf meldt dat de transfer zo goed als rond is. 'Een grote fles Lambrusco, een lekkernij uit de streek, is alvast koud gezet', schrijft de ochtendkrant. Odgaard wordt na Mayckel Lahdo (Hammarby) en Mees de Wit (PEC Zwolle) de derde grote aankoop.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!