Nieuws

Wie vergezelt Lieke Martens voorin bij de Oranje Leeuwinnen?

Wie vergezelt Lieke Martens voorin bij de Oranje Leeuwinnen?

22 June - 20:00 Laatste update: 22 June - 20:00
0

Op 6 juli gaat het EK vrouwenvoetbal van start in Engeland. Bondscoach Mark Parsons van de Oranje Leeuwinnen selecteerde voor het eindtoernooi 23 speelsters. VoetbalNieuws stelt alle voetbalsters aan je voor. In dit bericht aandacht voor de aanvalsters van het Nederlands elftal. 

In de meest aanvallende linie hebben de Leeuwinnen twee speelsters rondlopen die zich allebei al beste van de wereld mochten noemen: Vivianne Miedema en Lieke Martens. Daarnaast lopen er nog meer doelpuntenmachines rond bij Oranje. Voor Parsons de schone taak om uit deze zes speelsters een voorhoede van drie dames te formeren.

Lineth Beerensteyn (25) speelt al sinds 2017 bij Bayern München. In Nederland debuteerde ze al in 2012 namens ADO Den Haag in de Eredivisie en later kwam ze ook nog voor FC Twente uit. Ze maakte met de Olympische Spelen van 2020 en het WK 2019 én EK 2017 al drie eindrondes mee. De rechtsbuiten werkte 78 interlands af en liet daarin negentien keer het net bollen.

Esmee Brugts (18) gaat als PSV-tiener mee naar het Europees Kampioenschap. De jonge voetbalster staat op de twaalde plaats in de NXGN 2022-lijst van Goal.com als grootste 'wonderkinderen' van de toekomst. Eén keer mocht ze in de basis beginnen en net zo vaak viel zij in. De aanvalsters kan met twee doelpunten prima statistieken overleggen. Desondanks wacht ze een moordende concurrentiestrijd voorin.

Renate Jansen (31) is een doorgewinterde Eredivisie-voetbalster en komt al sinds 2015 voor de kampioen van het afgelopen Eredivisie-seizoen, FC Twente, uit. Daarvoor speelde ze zeven jaar in het shirt van ADO Den Haag. Ze debuteerde ruim elf jaar geleden voor de Leeuwinnen en speelde 51 interlands, waarvan 33 keer als invaller. In die duels maakte ze vier treffers. Een rol als pinchhitter lijkt voor haar weggelegd.

Romée Leuchter (21) maakte in 2021 de overstap van PSV naar Ajax. Met 25 treffers eindigde het talent als tweede op de topscorerslijst achter Fenna Kalma, die maar liefst 33 keer scoorde. De spits uit Heerlen speelde vijf interlands en stond in al die duels vanaf de eerste minuut binnen de lijnen. Twee doelpunten zijn het resultaat tot dusver.

Lieke Martens (29) werd vrijdag wereldnieuws toen Paris Saint-Germain de transfer van haar aankondigde. Na vijf seizoenen FC Barcelona is de linksbuiten toe aan een nieuwe uitdaging. De beste voetbalster van de wereld van 2017 en Tuttosports' Golden Player Woman van 2021 geldt als de absolute vedette binnen de Oranje-selectie en speelde 133 interlands die haar 54 treffers opleverde. Van begin maart tot begin mei stond ze buitenspel met een blessure, maar Martens is op tijd fit voor het EK.

Vivianne Miedema (25) is al jaren een gevreesde doelpuntenmachine bij Arsenal én het Nederlands elftal. Ze won diverse individuele prijzen en werd in 2019 verkozen tot beste speelster van de planeet. Op het WK 2019 en het EK 2017 eindigde ze als topscorer. De koelbloedige afrondster schoot 92 keer met scherp in 108 wedstrijden namens de Leeuwinnen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vivianne Miedema (@viviannemiedema)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie