Breaking news

Endlich: Götze realiseert Bundesliga-rentree en tekent bij Eintracht Frankfurt

Endlich: Götze realiseert Bundesliga-rentree en tekent bij Eintracht Frankfurt

21-06-2022 17:43 Laatste update: 17:50

De kogel is door de kerk: Mario Götze heeft zijn transfer naar Eintracht Frankfurt afgerond. De voormalig PSV’er heeft zijn medische keuring goed doorlopen.

De dertigjarige Götze hoefde niet weg bij PSV, maar had zelf wel trek in een nieuw avontuur. Na eerdere interesse van Benfica en Inter Miami, is de keuze op Eintracht gevallen. De Duitse club licht de afkoopclausule van vier miljoen euro die in het contract van de aanvallende middenvelder was opgenomen.

De transfer betekent een rentree in de Bundesliga voor Götze. De spelmaker mag zich daarnaast ook opmaken voor een seizoen met Champions League voetbal, dat werd afgedwongen door de Europa League-winst van Eintracht. In het verleden speelde Götze voor Borussia Dortmund en Bayern München.

Na twee jaar zit de Nederlandse periode van Götze er dan op. In 2020 dook hij na maandenlange afwezigheid ineens op in Eindhoven, waar hij tot 18 doelpunten kwam in 77 wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!