Nieuws

Pascal Jansen: Of hij in dat profiel past? Die zou daar goed kunnen spelen, ja

Pascal Jansen: "Of hij in dat profiel past? Die zou daar goed kunnen spelen, ja"

21-06-2022 17:19 Laatste update: 17:24

AZ wil Jens Odgaard liever vandaag dan morgen inlijven. Trainer Pascal Jansen ziet een transfer van de Deense aanvaller wel zitten.

AZ-directeur Max Huiberts zou zelfs al de reis naar Italië hebben gemaakt om een transfer van Odgaard met Sassuolo te bespreken. De 23-jarige spits zal voor meer aanvallende concurrentie moeten zorgen. "Vangelis heeft zijn sporen inmiddels verdiend en hij heeft aangetoond qua persoonlijkheid en spelopvatting bij onze manier van voetballen te passen. Dan ga je daarnaast kijken of er spelers zijn die het profiel op een andere manier kunnen invullen. Met meer diepgang en snelheid", klapt Jansen uit de school tegen Voetbal International.

"Of Odgaard in dat profiel past? Die zou daar goed kunnen spelen, ja", gaat de coach verder. "En zoals ik hem heb leren kennen in de Eredivisie, kan hij op meerdere posities voorin uit de voeten. Dat maakt hem extra interessant voor een club als AZ. Nu zal moeten blijken of Jens een optie voor ons is of niet."

Odgaard wist in het voorbije seizoen al de handen op elkaar te krijgen in het Mandemakers Stadion, bij RKC Waalwijk. De Deen scoorde acht keer en gaf zes assists in dertig wedstrijden, waarmee hij een groot aandeel had in de handhaving van de Brabanders.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!