Nieuws

Van Bommel stelt zich voor in Belgische perszaal: 'Is belangrijk voor een trainer'

Van Bommel stelt zich voor in Belgische perszaal: 'Is belangrijk voor een trainer'

21-06-2022 14:00

Mark van Bommel heeft dinsdagmiddag zijn eerste grote persconferentie gehouden als nieuwe trainer van Royal Antwerp. De 79-voudig international staat te popelen om aan de slag te gaan en is vooral te spreken over technisch directeur Marc Overmars. 

"Kijk eens, ze zijn er allemaal, hoor", zegt Van Bommel over de aanwezige Nederlandse pers. De Nederlander windt er geen doekjes om. "We willen zo snel mogelijk meedoen om de prijzen. En hoe snel dat dan is, blijft altijd afhankelijk van wat er in een seizoen gebeurt. Maar de ideeën en het plan zijn ambitieus. Daar was ik van gecharmeerd."

Marc Overmars had niet veel tijd nodig om Van Bommel te overtuigen, zegt de trainer zelf. "Hij heeft me snel overtuigd. Bij de vorige clubs heb ik ondervonden dat steun van de mensen met wie je werkt essentieel is. Marc en ik kennen elkaar goed en hebben – weliswaar niet zo lang – bij Oranje nog met elkaar gevoetbald."

Het was vooral de aanwezigheid van de technisch directeur die Van Bommel geruststelde. "In mijn PSV-tijd als trainer was ik al onder de indruk hoe hij bij Ajax elk jaar weer sleutelde aan een nóg sterkere selectie. Dat is belangrijk voor een trainer. Maar pas echt cruciaal is het dat hij Peter Bosz en Erik ten Hag onder elke omstandigheid volledige rugdekking heeft gegeven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!