Transfernieuws

De Wijs tekent vierjarig contract in Düsseldorf na mislukt avontuur bij QPR

De Wijs tekent vierjarig contract in Düsseldorf na mislukt avontuur bij QPR

21-06-2022 13:25

Jordy de Wijs heeft een vierjarig contract getekend bij Fortuna Düsseldorf. De 27-jarige Nederlander werd het afgelopen seizoen al gehuurd van Queens Park Rangers en kwam in de tweede Bundesliga een stuk beter tot zijn recht. 

Dat maakt de club uit Düsseldorf dinsdag bekend. De centrale verdediger speelde onder meer bij PSV en Excelsior voordat hij in 2018 naar Hull City vertrok.  In Engeland speelde De Wijs ongelukkig, maar de huur van Fortuna Düsseldorf bleek een schot in de roos. De linkspoot werd onomstreden in Duitsland en speelde tien duels. In het laatste duel, waarin hij ook scoorde, viel De Wijs echter uit en leek zijn avontuur in Duitsland in malaise te eindigen. 

Dat blijkt dus niet het geval. De Wijs tekent een vierjarig contract en heeft het doel zo snel mogelijk naar de Bundesliga te promoveren met Fortuna Düsseldorf. Trainer Daniel Thioune is blij met de overeenkomst. "Jordy zorgt voor veel stabiliteit achterin. Dankzij hem spelen zijn collega-verdedigers ook beter". Technisch directeur Klaus Allofs is het daar mee eens. "Een centrale verdediger met zo'n sterk linkerbeen? Waar vind je die tegenwoordig?"

Zelf is De Wijs klaar voor de langdurige uitdaging in Duitsland en dankt hij de club voor de gegeven kans. "Deze club, dit team, deze staf, deze fans en deze stad - dit waren de redenen waarom ik heel graag terug wilde naar Fortuna. Iedereen hier verdient maximaal succes en een terugkeer naar de Bundesliga in de komende jaren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!