Nieuws

Gravenberch hoopt op basisplaats in München: 'Je moet het zelf afdwingen'

Gravenberch hoopt op basisplaats in München: 'Je moet het zelf afdwingen'

20-06-2022 23:57 Laatste update: 23:58

Ryan Gravenberch hoopt bij Bayern München een basisplaats af te dwingen. De twintigjarige middenvelder maakte bewust de keuze om Ajax te verlaten en zal in Duitsland moeten knokken voor een plekje op het middenveld.

"Ik moet het zelf afdwingen. Als je het in de voorbereiding laat zien…", vertelt Gravenberch in de uitzending van Humberto. In praatprogramma's werd er veel gediscussieerd of de twintigjarige Amsterdammer klaar zou zijn voor een stap naar een absolute topclub. De Oranje-international laat weten dat hij de keuze weloverwogen gemaakt heeft. "Ik heb er nog wel even over nagedacht, maar uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt. Ik zei altijd: eigenlijk is Bayern München een beetje Ajax in het groot."

Gravenberch keek zijn ogen uit toen hij in München arriveerde. De faciliteiten bij de Rekordmeister zijn volgens de jonge middenvelder niet te vergelijken met die van Ajax. "Ze hebben een apart complex voor het eerste en daar hebben ze echt alles", vertelt hij. De oud-Ajacied gaat zijn oude club wel missen. "Ajax is gewoon een warme club. Iedereen is met elkaar. Van het team tot aan de fysio’s en de mensen die achter de bar werken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!