Nieuws

Ziyech was dicht bij Oranje: 'Ik had hem tegen Letland echt laten spelen'

Ziyech was dicht bij Oranje: 'Ik had hem tegen Letland echt laten spelen'

30-10-2021 11:22

Het scheelde bijzonder weinig, of Hakim Ziyech had in 2015 zijn debuut voor het Nederlands elftal gemaakt. Toenmalig bondscoach Guus Hiddink wilde de creatieve middenvelder selecteren en opstellen tegen Letland, maar een blessure maakte een einde aan die gedachte.

Zo onthult de geboren Achterhoeker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ziyech had ik echt laten spelen tegen Letland, mijn laatste interland", stelt Hiddink. "Maar hij raakte in de aanloop geblesseerd. Hij leek mij een jongen die aanvoelt of iets oprecht is. Je hoeft niet te vertellen dat je hem hoog hebt zitten, dat moet hij voelen. Het is jammer, hij had echt voor Oranje kunnen spelen."

Danny Blind volgde Hiddink op en had een andere kijk op de kwaliteiten van de Chelsea-speler. Ziyech koos daarom op zijn beurt voor een interlandcarrière bij Marokko, al verloopt zijn interlandloopbaan al een geruime tijd niet zonder slag of stoot. De geboren Drontenaar ligt overhoop met bondscoach Vahid Halilhodzic en wordt - evenals Noussair Mazraoui - niet meer opgeroepen voor het nationale elftal van Marokko. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!