Nieuws

Rudiger: 'Er was interesse van Barcelona, maar ik wilde alleen naar Real'

Rudiger: 'Er was interesse van Barcelona, maar ik wilde alleen naar Real'

20-06-2022 19:08 Laatste update: 19:07

Antonio Rüdiger is maandag gepresenteerd bij Real Madrid. De Duitse verdediger laat weten dat ook FC Barcelona concrete interesse in hem had, maar dat hij een avontuur bij De Koninklijke verkoos boven Blaugrana.

Rüdiger liep bij Chelsea uit zijn contract, waardoor hij transfervrij de overstap kon maken naar Real Madrid. De 29-jarige verdediger stond in de belangstelling van verschillende Europese topclubs, maar wist al vrij snel dat hij naar Madrid wilde verkassen. "Er was interesse van Barcelona, maar ik liet mijn zaakwaarnemer al snel weten dat ik alleen naar Real wilde", laat de Duitser optekenen door Marca. "Ik kijk ernaar uit om voortaan zelf in El Clásico te spelen en niet voor de tv te zitten. Het is de grootste wedstrijd die er is."

Ondanks dat Rüdiger afgelopen seizoen onder contract stond bij Chelsea, zat hij tijdens de laatste Champions League-duels van Real Madrid aan de buis gekluisterd. "Toen de finale werd gespeeld, wist ik al dat ik voor Real Madrid zou gaan spelen. Daarom was ik uiteraard ook erg blij toen Real de Champions League won. Het is ongelooflijk wat ze deze campagne hebben laten zien." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!