Transfernieuws

Sparta heeft gewenste versterking binnen: 'Staat goed aangeschreven bij Arsenal'

Sparta heeft gewenste versterking binnen: 'Staat goed aangeschreven bij Arsenal'

20-06-2022 18:28 Laatste update: 18:29

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Omar Rekik. De twintigjarige verdediger van Arsenal speelt volgend seizoen op huurbasis op Het Kasteel, dat meldt Sparta via zijn clubkanalen.

"Omar staat als talent goed aangeschreven bij Arsenal, maar het is niet eenvoudig om daar door te breken", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta. "Hij trainde daar met het eerste mee, maar het is voor zijn ontwikkeling belangrijk om minuten te maken op het hoogste niveau, een kans die bij Sparta groter is. Omar is een centrale verdediger die zowel voetballend sterk is, maar ook voorop in de strijd gaat en de duels niet schuwt. Er was veel concurrentie om hem aan te trekken, maar we zijn blij dat hij voor Sparta gekozen heeft."

De jongere broer van Karim Rekik maakte begin januari de overstap van Hertha BSC naar Arsenal. Hij speelt in Londen bij de beloftenploeg van Arsenal en wacht nog steeds op zijn debuut in de hoofdmacht van The Gunners. De drievoudig international van Tunesië speelde eerder in de jeugdopleidingen van Feyenoord, Manchester City, PSV en Olympique Marseille.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!