Transfernieuws

'Voormalig NEC'er moet recordaankoop worden van Nottingham Forest'

'Voormalig NEC'er moet recordaankoop worden van Nottingham Forest'

20-06-2022 18:02 Laatste update: 18:11

Taiwo Awoniyi moet de nieuwe recordaankoop van Nottingham Forest, dat meldt The Telegraph. De Britse promovendus is bereid om veel geld neer te tellen om de voormalig NEC'er los te kunnen weken bij FC Union Berlin.

De promotie van Nottingham Forest heeft de club veel ruimte gegeven om nieuwe aankopen te kunnen doen. De Engelsen zijn nog op zoek naar een spits en hebben hun pijlen gericht op Awoniyi. De aanvalsleider maakte afgelopen seizoen veel indruk bij Union Berlin en moet de eerste aanwinst worden van Nottingham. Naar verluidt is de promovendus bereid om de gelimiteerde transfersom van twintig miljoen euro te betalen aan de Duitsers.

Awoniyi speelt sinds 2020 voor Union Berlin. Na een huurperiode namen de Duitsers de Nigeriaanse spits voor zes miljoen euro over van Liverpool. Hij speelde afgelopen seizoen 43 officiële duels voor Union Berlin, waarin hij tot twintig goals kwam.

De 24-jarige Nigeriaan werd in 2015 door Liverpool opgepikt uit zijn vaderland. In totaal werd de aanvalsleider aan zeven verschillende clubs verhuurd, waaronder NEC. In het seizoen 2016/2017 speelde Awoniyi 22 duels voor de Nijmegenaren. Hij was in deze optredens driemaal trefzeker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!