Transfernieuws

De Graafschap presenteert de gewenste rechtsback: 'Robin past binnen ons team'

De Graafschap presenteert de gewenste rechtsback: 'Robin past binnen ons team'

20-06-2022 13:54

De Graafschap heeft zich versterkt met een nieuwe rechtsback. Robin Schouten komt over van het Deense SönderjyskE om de Superboeren te versterken. Het gaat om een huurtransfer met een optie tot koop.

De 24-jarige Schouten was in Nederland actief in de jeugdopleiding van AZ en Ajax, en speelde in de hoofdmacht van FC Volendam en NAC Breda. Afgelopen zomer verliet hij Breda voor een overstap naar Denemarken. Dat avontuur was van korte duur, aangezien hij nu neerstrijkt in Doetinchem.

"We hebben met Robin onze gewenste rechtsback binnen", zegt technisch manager Peter Bijvelds van De Graafschap op de clubsite. "Robin past karakterologisch en voetballend binnen ons team. Hij is snel, tactisch goed, verdedigend betrouwbaar en Robin beschikt ook over aanvallend vermogen. We zijn erg blij dat we Robin nu hebben weten binnen te halen."

Bijvelds heeft de smaak te pakken en verklapt dat er nog meer aankomt. "De komende dagen verwachten we nog wel één of twee spelers te presenteren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!