Nieuws

KNVB trekt betaling heren en dames gelijk: 'Belangrijk maatschappelijk signaal'

KNVB trekt betaling heren en dames gelijk: 'Belangrijk maatschappelijk signaal'

20-06-2022 10:17 Laatste update: 12:05
5

De Oranje Leeuwinnen krijgen vanaf 1 juli, nog voor het EK voor vrouwen, dezelfde premies als de mannen. Dat werd vastgelegd in de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de KNVB en de nationale vrouwenselectie.

Met de nieuwe overeenkomst is het de dames na zich lang hiervoor te hebben hardgemaakt eindelijk gelukt om gelijke premies af te dwingen. "Ik ben de KNVB heel dankbaar dat we dit voor elkaar gekregen hebben en op deze manier met elkaar een grote stap kunnen zetten naar een gelijkwaardige waardering voor zowel mannen als vrouwen die uitkomen voor Oranje", laat Nederlands vrouwenelftal-spits Vivianne Miedema optekenen door OnsOranje.

"Het is daarnaast niet alleen een mooie erkenning voor ons als huidige groep, het is een belangrijk maatschappelijk signaal en we hopen ook dat we hierdoor deuren openen voor de toekomstige Oranje-speelsters", gaat de Arsenal-spits verder.

Ook KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee is blij dat de premies gelijk zijn getrokken. We hebben hier met elkaar hard naar toegewerkt en nu is het een historische stap voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. De winst van WEURO 2017, een finaleplaats op het WK 2019 en deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. De OranjeLeeuwinnen zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse voetballandschap. We willen dat met deze belangrijke stap ook benadrukken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!