Transfernieuws

Brands wil Van de Beek losweken bij Man United: 'Hij wil terug naar Oranje'

Brands wil Van de Beek losweken bij Man United: 'Hij wil terug naar Oranje'

04-10-2021 13:21

Marcel Brands wil Donny van de Beek in de winterse transferperiode naar Everton halen. De technisch directeur van de Engelse ploeg greep afgelopen zomer mis, maar houdt de verrichtingen van de Nederlander nauwlettend in de gaten. 

Brands bevestigt dat Everton hem in de transferperiode, al dan niet tijdelijk, wilde overnemen. "We hebben hem op ons lijstje staan", erkent hij in gesprek met Langs de Lijn op Radio 1. Of het realistisch is dat Van de Beek in januari voor The Toffees speelt, weet Brands niet. "Het is moeilijk om te zeggen nu. Je bent altijd afhankelijk of een club wil meewerken. En het is begin oktober. United speelt nog op diversie fronten."

Bij Everton krijgt Van de Beek de kans op meer speeltijd, wat zijn kansen bij het Nederlands elftal vergroot. "Het is natuurlijk jammer voor Donny. Het is een heel goede speler, geen twijfel over mogelijk. Zo’n jongen wil spelen en wil weer terug naar het Nederlands elftal. Maar je weet dat bij United de druk groot is en de concurrentie enorm", besluit Brands.

Van de Beek heeft nog een contract tot medio 2025 bij Manchester United. Als Everton hem permanent wil overnemen, moet Brands een transfersom op tafel leggen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!