Nieuws

'Ajax strijdt voor 'supertrio': bod op Bergwijn omhoog, prijs van Brobbey bekend'

'Ajax strijdt voor 'supertrio': bod op Bergwijn omhoog, prijs van Brobbey bekend'

20-06-2022 08:52 Laatste update: 10:51
6

De raad van commissarissen van Ajax heeft ermee ingestemd om het bod op Steven Bergwijn te verhogen, meldt De Telegraaf. Daarnaast is het volgens de ochtendkrant ook duidelijk hoeveel Brian Brobbey moet gaan kosten.

Het geld dat al binnen is gekomen voor Ryan Gravenberch (Bayern München), binnen gaat komen voor Sébastien Haller (Borussia Dortmund) zal worden gebruikt om te investeren in de selectie. Het ‘supertrio’ Bergwijn, Brobbey en Owen Wijndal moet naar Amsterdam komen, weet De Telegraaf.

Tottenham Hotspur wil minimaal dertig miljoen euro vangen voor Bergwijn. Dat leek te gortig voor Ajax, maar algemeen directeur Edwin van de Sar heeft toestemming gekregen van financieel directeur Susan Lenderink om het bod te verhogen. Bergwijn zelf wil dolgraag naar Ajax, en heeft al een persoonlijk akkoord bereikt over een vijfjarige verbintenis. Wel is het zo dat het ‘godsgeschenk’ van Oranje niet te lang wil wachten, weet De Telegraaf.

Ajax weet daarnaast ook hoeveel Brobbey moet kosten: RB Leipzig wil achttien miljoen euro vangen. Een flinke transfersom in de ogen van het technische duo Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, die de spits vorig jaar transfervrij zagen vertrekken. Brobbey zelf zit op zijn plek bij Ajax, en wil dan ook graag blijven.

Wijndal is de speler die het ‘supertrio’ complementeert. De linksback van AZ ziet het wel zitten om een tussenstap te maken in de Nederlandse top, en sprak al met Ajax-trainer Alfred Schreuder. Het lijkt er wel op dat Ajax pas in actie gaat komen bij een vertrek van Nicolás Tagliafico. Naast de Amsterdammers zouden ook Sevilla, Napoli en Everton wel oren hebben naar de diensten van de elfvoudig Oranje-international.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!