Transfernieuws

'RKC trekt de stoute schoenen aan en meldt zich bij Arsenal'

'RKC trekt de stoute schoenen aan en meldt zich bij Arsenal'

19-06-2022 23:18

RKC Waalwijk heeft de stoute schoenen aangetrokken. De Waalwijkers hebben Mika Biereth op het oog, die actief is in het beloftenelftal van Arsenal. De negentienjarige Deen moet op huurbasis overkomen, weten RKCNU en Voetbal International.

Tot een debuut in de hoofdmacht van Arsenal kwam het nog niet, maar bij RKC behoort dit wel tot de mogelijkheden. Volgens VI zouden The Gunners openstaan voor een huurdeal met de Brabanders.

Biereth moet in de voetsporen treden van zijn landgenoot: Jens Odgaard. De aanvaller speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor RKC. Dat deed hij met verve, en daardoor keert hij terug bij Sassuolo. Biereth staat te boek als een groot talent: de aanvaller wordt dan ook een grote toekomst toebedeeld.

Biereth kwam tijdens het afgelopen seizoen 21 keer in actie voor het beloftenelftal van Arsenal. Daarin wist hij elf keer het net te vinden en vier assists te geven. Eén keer mocht hij plaatsnemen op de bank van de hoofdmacht, in de thuiswedstrijd tegen Burnley.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!