Transfernieuws

Update: NEC bevestigt Okita-transfer naar het Zwitserse FC Zürich

Update: NEC bevestigt Okita-transfer naar het Zwitserse FC Zürich

23-06-2022 20:18 Laatste update: 20:19

De wegen van Jonathan Okita en NEC gaan definitief scheiden. De spelmaker van de Nijmegenaren is transfervrij, en gaat een avontuur aan bij het Zwitserse FC Zürich, bevestigen de Nijmegenaren. 

Okita was in het bezit van een aflopend contract, waardoor het al even bekend was dat hij zou gaan vetrekken. De Congolees international wordt in de Duitse media aan een overstap naar de Zwitserse competitie gelinkt: FC Zürich wordt zijn nieuwe bestemming.

Okita mag zich gelijk gaan laten gelden voor zijn nieuwe werkgever. Zürich speelt in de voorronde van de Champions League. Mochten de Zwitsers zegevieren, dan is het mogelijk dat de aanvaller PSV treft.

Okita kwam in totaal vier jaar voor NEC uit, dat hem destijds overnam van MVV Maastricht. De 25-jarige dribbelaar was in het voorbije seizoen goed voor zeven goals en zes assists in 26 Eredivisie-wedstrijden. Okita zal voor zijn leven herinnerd worden in Nijmegen, aangezien hij de club een jaar geleden eigenhandig naar de Eredivisie schoot in de play-offs tegen NAC Breda.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!