Transfernieuws

'Newcastle om de tafel met Manchester: Ten Hag ziet grootverdiener vertrekken'

'Newcastle om de tafel met Manchester: Ten Hag ziet grootverdiener vertrekken'

19-06-2022 12:49 Laatste update: 13:30

Erik ten Hag ziet Eric Bailly mogelijk op korte termijn vertrekken bij Manchester United, schrijft The Mirror. Volgens de Britse boulevardkrant zijn The Magpies bereid om de Ivoriaanse verdediger van de bank op Old Trafford te verlossen.

Het afgelopen seizoen deden zowel Ole Gunnar Solskjaer en interim-manager Ralf Rangnick nog maar mondjesmaat een beroep op de centrumverdediger. Ten Hag zou naar verluidt intern aangegeven te hebben geen prijs te stellen op de aanwezigheid van de international. Met zijn salaris van ruim 90.000 euro op weekbasis drukt hij op de begroting van The Mancunians.

Newcastle United heeft volgens The Mirror interesse in Bailly omdat de onderhandelingen met Lille OSC over Botman maar moeizaam verlopen. De steenrijke Engelse club zou ruim vijftig miljoen euro over hebben om de Nederlandse jeugdinternational naar St. James' Park te halen, maar de verdediger zelf vertrekt liever naar AC Milan.

Als spelers vertrekken krijgt Ten Hag meer geld te besteden voor aanwinsten. Daardoor lijkt een vertrek voor alle partijen de beste oplossing. Onduidelijk is welk bedrag Newcastle wil betalen voor Bailly. Zijn acutele marktwaarde bedraagt volgens het Duitse Transfermarkt zes miljoen euro. Het contract van de mandekker loopt tot medio 2024 door. Daarnaast heeft United een eenzijdige optie om de overeenkomst met een jaar te verlengen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!