Transfernieuws

'Tuchel 'groot fan' van Manchester City-ster: Chelsea onderzoekt voorwaarden'

'Tuchel 'groot fan' van Manchester City-ster: Chelsea onderzoekt voorwaarden'

19-06-2022 11:47

Raheem Sterling staat op de verlanglijst van Chelsea-manager Thomas Tuchel. De Engelsman komt in beeld op het moment dat de transfer van Romelu Lukaku naar Internazionale is afgerond.

De Belgische aanvaller is hard op weg terug te keren bij de Nerazzurri op huurbasis. Op het moment dat die overeenkomst definitief is gaat Chelsea volgens Fabrizio Romano de 'voorwaarden rondom de Sterling-deal onderzoeken'. De doorgaans goed geïnformeerde transfergoeroe weet dat Tuchel een 'groot fan' is van de Manchester City-aanvaller.

Toch is er nog geen sprake van een bod op de buitenspeler wiens contract medio 2023 afloopt en zijn de gesprekken met The Blues nog niet geopend. Ondanks de kortlopende verbintenis wordt zijn transferwaarde door Transfermarkt.de geschat op een bedrag van zeventig miljoen euro.

Het afgelopen jaar kwam Sterling steeds minder in actie bij The Citizens. Pep Guardiola gaf steeds vaker de voorkeur aan Phil Foden, Jack Grealisch en Riyad Mahrez in het voorbije seizoen. Met de komst van topspits Erling Haaland lijken de kansen op speeltijd alleen maar verder te slinken. Eerder werd Sterling in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!