Transfernieuws

'Cambuur wil vader en zoon herenigen en biedt op PEC Zwolle-middenvelder'

'Cambuur wil vader en zoon herenigen en biedt op PEC Zwolle-middenvelder'

19-06-2022 11:21

SC Cambuur staat op het punt om te shoppen bij degradant PEC Zwolle. Voetbal International meldt dat Thomas van den Belt op het punt staat te verkassen naar de Leeuwarders.

De onderhandelingen zijn volgens het weekblad in volle gang. Van den Belt beschikt nog over een contract dat één seizoen doorloopt bij de Blauwvingers, waardoor er een transfersom betaald moet worden. Opmerkelijk genoeg is de verdedigende middenvelder de zoon van Gerald van den Belt, die sinds 2009 - op een kort avontuur bij Twente na - de scepter zwaait als financieel directeur bij de Friezen.

Over een eventuele transfersom is nog niets bekend. Transfermarkt.de bepaalt de waarde van Van den Belt op 450.000 euro. Met 29 wedstrijden was hij een vaste kracht bij de nummer achttien van de voorbije Eredivisie-jaargang. Met Remco Balk mocht Cambuurt tot dusver één nieuweling verwelkomen. Daar tegenover stond het vertrek van Erik Schouten, Issa Kallon, Jamie Jacobs. Nick Doodeman is op weg naar Willem II, waar Sonny Stevens transfervrij vertrekt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!