Transfernieuws

'PSV dankt Brands en moet topsalaris neertellen voor Argentijnse keeper'

'PSV dankt Brands en moet topsalaris neertellen voor Argentijnse keeper'

19-06-2022 11:10 Laatste update: 11:38

Met de komst van Walter Bénitez naar Eindhoven hoopt PSV het keepersprobleem van de voorbije jaren opgelost te hebben. Volgens De Telegraaf speelde Martin Brands een belangrijke rol in de transfer van de Argentijnse goalie.

Sinds Jeroen Zoet in 2019 uit vorm raakte (en uiteindelijk vertrok) wisten meerdere doelmannen, waaronder Joël Drommel en Yvon Mvogo allesbehalve te overtuigen in het PSV-doel. In de zoektocht naar een topkeeper kwam Brands zodoende uit bij de transfervrije Bénitez. Alhoewel hij gratis de deur uitliep bij de Zuid-Franse club, kost de doelman de Brabanders toch een smak geld.

Brands wist Bénitez van een transfer te overtuigen. De keeper is onderdeel van het management van wijlen Mino Raiola. De PSV-bestuurder onderhield altijd uitstekende banden met de Italiaanse Haarlemmer. Van die connecties plukt de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy nu dus de vruchten met de komst van de 29-jarige keeper.

De ochtendkrant schrijft dat PSV 'ver' moet gaan om aan het salaris van Bénitez te voldoen. Met Eran Zahavi (naar verluidt 2,5 miljoen euro per jaar) vertrok al een grootverdiener bij de nummer twee van de Eredivisie, waar Mario Götze hard op weg naar de uitgang lijkt. Daarbij nam PSV in een eerder stadium al afscheid van Armindo Bruma, Mvogo, Maxi Romero én Ryan Thomas. Hierdoor is er op financieel gebied weer meer mogelijk en kan Bénitez betaald worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!