Transfernieuws

'Barcelona en United naderen elkaar over De Jong: Ten Hag 'gefrustreerd''

'Barcelona en United naderen elkaar over De Jong: Ten Hag 'gefrustreerd''

19-06-2022 10:56

Manchester United verwacht dat FC Barcelona de vraagprijs laat zakken voor Frenkie de Jong. De Engelse grootmacht is vol vertrouwen over de komst van de Nederlands international naar Old Trafford, schrijft The Athletic.

Op beelden die zaterdagavond uitlekten blijkt dat 'geld geen probleem is' voor de gevallen topclub. De uitlatingen werden gedaan door CEO Richard Arnold, alhoewel de situatie iets genuanceerder ligt. Manager Erik ten Hag kreeg een met 140 miljoen euro gevuld oorlogskas om United terug te brengen naar de top. Een groot deel daarvan is gereserveerd voor De Jong.

Het eerste bod van The Red Devils op De Jong van zestig miljoen plus tien miljoen euro aan bonussen werd afgeslagen door Barcelona. Het verschil bedraagt tussen vraag en aanbod bedraagt momenteel nog een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro, aldus The Athletic.

De nummer twee van La Liga verlangt een transfersom van tachtig tot 85 miljoen euro voor de middenvelder. Het Britse medium verzekert dat de spelmaker positief tegenover een hereniging met Ten Hag staat en ook het door United te betalen salaris vormt geen struikelblok. Het duo was in het verleden uiterst succesvol bij Ajax.

Toch wil Ten Hag de prijs zoveel mogelijk drukken, zodat er ruimte blijft voor het doen van andere aankopen. De stroperigheid waarmee de onderhandelingen worden gevoerd zorgen voor 'frustratie' bij de Nederlander. The Athletic verzekert op basis van 'goed ingevoerde bronnen' dat de transfer ervan gaat komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!