Nieuws

Henk de Jong en zoon Ruben hersteld na zware periode: 'Verdomme, zit in m'n kop'

Henk de Jong en zoon Ruben hersteld na zware periode: 'Verdomme, zit in m'n kop'

18-06-2022 21:43 Laatste update: 22:35

SC Cambuur-trainer Henk de Jong en zijn zoon Ruben hebben een bewogen jaar achter de rug. De trainer en video-analist van de club uit Leeuwarden zouden een fijn jaar tegemoet moeten gaan na de promotie van hun club, maar beide heren kregen langdurige gezondheidsklachten. 

In een uitgebreid gesprek met De Telegraaf doen Henk en Ruben de Jong hun verhaal. Bij vader Henk werd een cyste in het hoofd ontdekt, terwijl zoon Ruben aan long-covid leed. "Het bleek dus op een oogzenuw te drukken", vertelt Henk over de cyste die werd ontdekt. "Ik reed naar de club op een dinsdag in december en ik zag ineens slecht en dubbel. Ik dacht dat ik m’n bril niet op had, maar dat had ik wel. Het voelde alsof ik droomde. Heel gek."

De trainer vertrouwde het niet en zocht hulp. "Op donderdag kwam het weer terug, toen heb ik die vrijdagochtend een mri-scan laten maken. Belden ze op. Verdomme, er zit een ding in m’n kop. Door altijd druk leven en stress is dat ding een beetje naar link en rechts gaan bewegen, is me verteld."

Zoon Ruben is actief bij de club als videoanalist en loopt normaliter halve marathons. Long-covid zorgde er echter voor dat Ruben geen energie had. "Op een gegeven moment belde ik heel emotioneel op naar huis. Ik had net een huis in Drachten gekocht en woonde op mezelf, maar een kopje koffiezetten lukte niet eens. Als ik dat had gedaan en een ontbijtje had gemaakt, was mijn energie voor die dag weer op en kon ik niet herstellen", besluit Ruben. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!