Transfernieuws

'PSV heeft eerste transfer binnen en haalt verrassend oude bekende (38) terug'

'PSV heeft eerste transfer binnen en haalt verrassend oude bekende (38) terug'

18-06-2022 21:00 Laatste update: 21:07

PSV heeft de eerste transfer van het nieuwe seizoen binnen en gaat zich versterken met Boy Waterman. De 38-jarige doelman was al eerder actief bij PSV en wordt de derde doelman bij de Eindhovenaren. 

Dat maakt het Eindhovens Dagblad zaterdag bekend. Waterman is inmiddels 38 jaar oud, maar is volgens PSV nog goed genoeg om een bijrol te vervullen in Eindhoven en brengt een bom aan ervaring met zich mee. De doelman wordt zondag en maandag gekeurd en mag daarna meteen gaan meetrainen. 

De sluitpost stond al eerder op het doel voor de Eindhovenaren en was in het seizoen 2012-2013 de eerste keus onder Dick Advocaat. Na dat seizoen vertrok Waterman naar het Turkse Karabükspor en speelde hij daarna nog voor Apoel Nicosia en OFI Kreta. Waterman komt transfervrij over en is mondeling akkoord met de club uit de lichtstad. 

Trainer Ruud van Nistelrooy krijgt op deze manier meer opties onder de lat. De oud-spits wil graag Kjell Peersman als vierde keeper wil behouden. Joël Drommel geldt als de tweede doelman en de situatie van Maxime Delanghe is nog altijd onduidelijk. PSV is nog steeds in de markt voor een eerste doelman en zit achter Hendrik van Crombrugge aan van RSC Anderlecht. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!