Transfernieuws

Ajax in gesprek met Gravenberch: 'Ik denk dat er afkoopsom in contract komt'

Ajax in gesprek met Gravenberch: 'Ik denk dat er afkoopsom in contract komt'

29-10-2021 15:26
1

Ajax is in gesprek met Ryan Gravenberch over een nieuw contract, meldt clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De Nederlandse kampioen moet mogelijk van zijn principe afstappen om de negentienjarige middenvelder te behouden.

De Telegraaf meldde onlangs al dat Ajax contact had gezocht met zaakwaarnemer Mino Raiola. "Het eerste gesprek heeft plaatsgevonden", weet Verweij nu. "De intentie is er bij Ajax en bij Ryan Gravenberch om langer te blijven."

Gravenberch ligt momenteel tot medio 2023 vast en kan vermoedelijk ook een salarisverhoging tegemoet zien. "Het gaat niet zozeer om het geld. Iedereen ziet wel dat Ryan een heel groot talent is en dat hij ook meer verdient dan hij nu krijgt. Terwijl hij voor jeugdbegrippen al een geweldig contract heeft. Maar ik denk dat het meer om de voorwaarden in het contract gaat, de clausule die Mino Raiola daar ongetwijfeld in wil hebben", schetst de verslaggever.

"Dat doet Ajax in principe niet en ik denk dat ze nu voor het eerst overstag moeten en er wel een gelimiteerde transfersom in het contract komt", vervolgt Verweij. "En dan wordt de vraag: wat is een interessante gelimiteerde transfersom? Donny van de Beek ging voor 39 miljoen, Matthijs de Ligt voor 75, Frenkie de Jong voor 86. Ja, ik denk dat als er dertig miljoen in staat, dat Ajax wel spekkoper is bij een eigen jeugdspeler."

Het lijkt een bescheiden bedrag voor de Oranje-international, maar Verweij ziet dat anders. "Als je in de clinch moet met Mino Raiola, wat denk jij eruit te halen? Hij geeft wel zelf aan dat hij nog niet klaar is in Amsterdam."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!