Nieuws

Van Gelderen (Ajax) verklaart overstap naar Groningen: 'Het voelde meteen goed'

Van Gelderen (Ajax) verklaart overstap naar Groningen: 'Het voelde meteen goed'

18-06-2022 17:59

Liam van Gelderen tekende onlangs een vierjarig contract bij FC Groningen. De 21-jarige rechtsback maakte onlangs zijn debuut voor Ajax in de Eredivisie, maar kiest toch voor een avontuur in het noorden. 

De Nederlander kwam twee keer in actie voor de hoofdmacht van Ajax, maar zette tóch zijn krabbel bij de Trots van het Noorden. Op de clubkanalen van zijn nieuwe werkgever licht Van Gelderen zijn keuze toe. "Ik denk dat Groningen wel gezien heeft dat ik toe ben aan een stap naar de Eredivisie. Toen ik contact had met Groningen, voelde het gelijk goed."

"Dat contact is doorgezet en voelde nog steeds goed", vervolgt de rechtsback. "Daarom heb ik voor Groningen gekozen." Bij Groningen treft Van Gelderen onder meer Nordin Musampa en Neraysho Kasanwirjo. "Kasanwirjo is een vriend van mij en Nordin gaat hier ook spelen, dat komt goed uit. We zijn goede vrienden, dus we hebben veel aan elkaar", besluit Van Gelderen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!