Nieuws

Brama doet water bij de wijn na twijfels: 'Contract meer gericht op prestaties'

Brama doet water bij de wijn na twijfels: 'Contract meer gericht op prestaties'

18-06-2022 16:19 Laatste update: 16:24

Wout Brama gaat de komende zomer zijn veertiende seizoen tegemoet bij FC Twente. De 35-jarige routinier tekende voor één extra jaar bij De Tukkers, maar heeft tijdens de onderhandelingen water bij de wijn gedaan. 

De middenvelder is al op leeftijd en kon het afgelopen seizoen vanwege blessureleed minder spelen dan gewenst was. Brama was het daar mee eens en heeft daarom een concessie gedaan tijdens de onderhandelingen. "Ik ben fit, maar ik snap de twijfel die er is bij de mensen en de club. Die was er bij mijzelf natuurlijk ook wel", zegt Brama in gesprek met 1Twente.

"Ik heb het afgelopen half jaar minder kunnen spelen dan ik wilde, eigenlijk het laatste anderhalf jaar al. Ik heb daarom de club een voorstel gedaan voor een contract meer gericht op prestaties dan een vast contract", vervolgt Brama, die niet wil dat zijn club komt te lijden onder mogelijk blessureleed van de middenvelder. "Ik heb geprobeerd mee te denken met de club. Als ik fit ben, dan ben ik van waarde een hoor ik ook beloond te worden", stelt de Nederlander.

"Als ik niet fit ben en veel minder van waarde ben, dan hoor ik ook veel minder beloond te worden. Daar hebben we een weg in gevonden en de gesprekken met de club gingen hartstikke goed", meent Brama. "Ik kan wel heel halsstarrig zeggen dat ik hetzelfde contract hoor te krijgen of hetzelfde te verdienen, maar dat zou niet terecht zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!