Transfernieuws

Het is officieel: Royal Antwerp presenteert kersverse aanwinst Vincent Janssen

Het is officieel: Royal Antwerp presenteert kersverse aanwinst Vincent Janssen

18-06-2022 16:12 Laatste update: 16:24

Vincent Janssen is zaterdagmiddag officieel gepresenteerd door Royal Antwerp FC. Het was al enkele dagen bekend dat de Nederlandse spits zijn carrière nieuw leven in zou blazen in België. Janssen komt over van het Mexicaanse Monterrey. 

Antwerp maakt dat zaterdag via de officiële kanalen bekend. Janssen beleefde in Mexico een ongelukkig seizoen en scoorde drie keer in 28 optredens in de Mexicaanse competitie. Ondanks het povere rendement werd de Nederlander door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen voor de Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal. Janssen speelde zeventig minuten lang mee tegen Wales en liet een prima indruk achter: de spits gaf twee assists. 

Janssen was in 2016 de grote man bij AZ Alkmaar en verdiende daarmee een transfer naar Tottenham Hotspur, die hem een jaar later aan Fenerbahçe verhuurde. Een Engels succes bleef echter uit, waardoor de aanvaller in 2018 naar Mexico vertrok. De spits tekent een contract voor vier seizoenen en zal een fors salaris opstrijken. Nu Janssen officieel is vastgelegd, zal de Belgische club zich richten op Toby Alderweireld. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!