Nieuws

'De Graafschap maakt werk van Ajax-verdediger die transfervrij mag vertrekken'

'De Graafschap maakt werk van Ajax-verdediger die transfervrij mag vertrekken'

18-06-2022 09:36

De Graafschap wil zich deze zomer versterken met Rio Hillen, dat meldt de Gelderlander. De negentienjarige verdediger van Ajax mag transfervrij mag vertrekken uit Amsterdam.

Hillen maakte in 2019 de overstap van AZ naar Ajax samen met Kian Fitz-Jim. Beide talenten maakte een goede ontwikkeling door en maakte de stap van de O19 naar Jong Ajax. De negentienjarige verdediger kwam afgelopen seizoen zeventien keer in actie voor het beloftenteam van de Amsterdammers. Boezemvriend Fitz-Jim heeft in vergelijking met Hillen veel meer perspectief in Amsterdam. Volgens de Gelderlander mag de jeugdinternational van Oranje dan ook transfervrij vertrekken, De Graafschap wil hier gretig gebruik van maken.

Hillen is niet het eerste Ajax-talent dat Amsterdam deze zomer zal gaan verlaten. Eerder nam Jong Ajax namelijk al afscheid van Steven van der Sloot (Schalke 04), Calvin Raatsie (FC Utrecht), Nordin Musampa (FC Groningen) en Gibson Yah (FC Utrecht). Vrijdagavondmiddag werd de overstap van Liam van Gelderen naar FC Groningen wereldkundig gemaakt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!