Nieuws

'Union moet UEFA-straf uitzitten tegen Feyenoord: twee vakken blijven leeg'

'Union moet UEFA-straf uitzitten tegen Feyenoord: twee vakken blijven leeg'

29-10-2021 11:25

Feyenoord heeft donderdagavond geen last van een volledig gevuld Olympiastadion, meldt Kicker. Union Berlin moet twee vakken leeg houden, nadat de club een straf kreeg van de UEFA.

In het Conference League-duel met Maccabi Haifa was er namelijk sprake van antisemitisme op de tribune. Union-fans zouden supporters van de Israëliërs hebben aangevallen en beledigd. De UEFA heeft zich bemoeid met de zaak en een straf uitgedeeld aan Union. Tegen Feyenoord mogen twee vakken in het stadion niet gevuld worden. Op de lege stoeltjes zullen spandoeken met de tekst '#NoToRacism' hangen.

Toen Feyenoord en Union het een dikke week geleden tegen elkaar opnamen, waren er ook ongeregeldheden. Fans van de Rotterdamse club vielen de Union-bazen toen aan in de stad. Anderzijds kreeg een deel van de uitfans geen toegang tot De Kuip. Volgende week donderdag spelen de twee clubs dus opnieuw tegen elkaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!