Nieuws

Gomes over PSV-keeperscrisis: 'Als ze mijn hulp willen, help en analyseer ik'

Gomes over PSV-keeperscrisis: 'Als ze mijn hulp willen, help en analyseer ik'

17-06-2022 18:45

Heurelho Gomes hoopt dat PSV in zee gaat met een manager keeperszaken. O Goleiro Grande stond tussen 2004 en 2008 onder de lat in Eindhoven en concludeert dat de Brabanders te kampen hebben met een probleem op de positie tussen de palen.

Met Abe Knoop begint met ingang van komend seizoen een nieuwe keeperstrainer bij PSV. Door Voetbal International wordt Gomes gevraagd hoe hij tegenover een manager keeperszaken aankijkt. "Ik vind dat een heel goed idee", zegt de oud-doelman tegenover het weekblad. "Een manager keeperszaken kan voorkomen wat er nu de afgelopen jaren is gebeurd bij PSV."

Daarmee doelt de inmiddels als ambassadeur verbonden Braziliaan op de keeperscrisis in Eindhoven. Zowel Joël Drommel als Yvon M'vogo zakten in de voorbije twee jaar hopeloos door het ijs bij PSV. "Ik denk dat de mensen binnen de club capabel genoeg zijn, maar als ze mijn hulp willen, zal ik helpen en analyseren", vervolgt Gomes.

Alleen kwaliteit is niet genoeg volgens de gewezen goalie. Op mentaal gebied moet de sluitpost 'ongelofelijk sterk zijn'. "Ik heb bij de club ook in het algemeen al over het keepersvak gesproken. Ik zie de toekomst niet somber in, er komt bij PSV heus weer een heel goede keeper. Maar dat het nu veel aandacht krijgt, is goed en nodig voor de toekomst."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!