Nieuws

Assistkoning Tadic legt uit: 'Scherp zijn, goed kijken en je hoofd omhoog houden'

Assistkoning Tadic legt uit: 'Scherp zijn, goed kijken en je hoofd omhoog houden'

17-06-2022 18:34

Dusan Tadic is sinds zijn komst naar Ajax de onbetwiste koning van de assists in de Eredivisie. De Serviër vertelt tegenover het clubkanaal van de Amsterdammers wat zijn geheim is.

De aanvoerder finishte de voorbije jaargang op liefst 22 geslaagde voorzetten en kroonde zich daarmee wederom tot assistkoning van het hoogste niveau van Nederland. "Voor mij is een assist hetzelfde als een doelpunt", zegt Tadic. "Dit is mijn signature dish. Wanneer je mijn naam zegt dan weet je dat er assists volgen. Wie de bal heeft, bepaalt. Je moet een goede beslissing nemen. Ik heb het overzicht en beslis op het laatste moment."

Vervolgens doet de international uit de doeken wat komt kijken bij het geven van het geven van een assist. "Je moet altijd weten wat er om je heen gebeurt, scherp zijn, goed kijken en je hoofd omhooghouden. Soms moet je wachten op het juiste moment of toch ervoor kiezen om een andere speler in te spelen. Dat soort situaties moet je ook bespreken met elkaar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!