Transfernieuws

Ajax-talent legt keuze voor transfer uit: 'Daarom heb ik voor Groningen gekozen'

Ajax-talent legt keuze voor transfer uit: 'Daarom heb ik voor Groningen gekozen'

17-06-2022 18:27

Liam van Gelderen is vrijdag officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Groningen. De van Ajax overgekomen verdediger kijkt uit naar zijn uitdaging die in de Euroborg op hem wacht en geeft aan klaar te zijn voor de Eredivisie.

Na zeven jaar gespeeld te hebben voor Ajax trekt hij de deur in Amsterdam achter zich dicht. "Ik denk dat Groningen ook wel heeft gezien dat ik stap ben naar de Eredivisie toe", zegt hij bij zijn presentatie. "Ik heb toen contact gehad en ik voelde me er direct goed bij. Vandaar dat ik voor Groningen heb gekozen."

Niet voor het eerst haalt de Trots van het Noorden een talent uit de Ajax-jeugd weg. "Kasanwirjo speelt hier ook. Dat is goed voor mij. Nordin (Musampa, red.) gaat hier ook spelen. Dat komt goed uit, we zijn goede vrienden en hebben veel aan elkaar", aldus Van Gelderen. De 21-jarige rechtsback speelde 58 duels in de Keuken Kampioen Divisie voor de beloftenploeg van de Amsterdammers en kwam het voorbij seizoen tot twee duels in de hoofdmacht van Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!