Transfernieuws

De Graafschap heeft wéér beet, Sparta reageert ludiek: 'Inkt opgedroogd?'

De Graafschap heeft wéér beet, Sparta reageert ludiek: 'Inkt opgedroogd?'

17-06-2022 17:43

Xandro Schenk mag zich speler van De Graafschap noemen. De ervaren centrale verdediger wordt overgenomen van het Deense Vendyssel FF.

In Nederland speelde de mandekker in de jeugdopleiding voor Ajax en vervolgens op het hoogste niveau voor Go Ahead Eagles en FC Twente. "Xandro is een ervaren verdediger die het jarenlang op het hoogste niveau heeft bewezen", reageert Peter Bijlevelds op de site van de Superboeren.

De technisch manager noemt Schenk een 'karaktervolle speler'. "Hij is in staat om leiding te geven in het veld. Daarnaast past Xandro goed in de manier van spelen, zoals wij die beogen", aldus de bestuurder.

Sparta haakt ludiek in op de overeenkomst. In 2018 poseerde de centrumverdediger in het shirt van de Kasteelheren én gaf hij een interview voor zijn 'nieuwe' club. Drie dagen later bedacht hij zich en ging hij bij FC Twente aan de slag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!